Gedeputeerde neemt kijkje bij ICT-onderwijs op Het Galjoen

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken tijdens zijn werkbezoek aan basisschool Het Galjoen. (foto Provincie Groningen)

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken tijdens zijn werkbezoek aan basisschool Het Galjoen. (foto Provincie Groningen)

HOOGEZAND – Gedeputeerde Tjeerd van Dekken had gisteren een werkbezoek gebracht aan het project Kansrijke Groningers bij christelijke basisschool Het Galjoen in Hoogezand.

Het werkbezoek begon met een hartelijke ontvangst door de voorzitter van Kansrijke Groningers, Geert Bijleveld. Daarna werd een bezoek gebracht aan de klas van leerkracht Evelien, die met haar leerlingen bezig is aan het project ICT-onderwijs. Tijdens de gesprekken met leerlingen kreeg de gedeputeerde een goed beeld van wat dit project in de praktijk voor hen oplevert.

Door leerlingen op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met de uitgebreide mogelijkheden van ICT en techniek, kunnen zij hun eigen talenten en interesses beter leren kennen. Dit gebeurt door extra ICT-onderwijs in het basis- en voortgezet onderwijs te geven. Leerlingen kunnen zo een voorsprong nemen in het werken met ICT. Daarnaast krijgen zij ook binnen- en buitenschools techniekonderwijs. Hierbij komen ze in contact met ondernemers uit de omgeving en krijgen zo een goed beeld van de konsen in hun directe omgeving.

Gedeputeerde Van Dekken: ,,Kansrijke Groningers is een prachtig voorbeeld van regionale samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven om basisschoolleerlingen straks een goede aansluiting op de arbeidsmarkt te bieden. Doordat scholen in de regio collectief extra aandacht schenken aan bijvoorbeeld ICT en techniek, worden de konsen voor de leerlingen groter op een duurzaam en zelfstandig economisch bestonden in de toekomst. In Groningen – en ook in Hoogezand – werken we op deze manier aan de toekomst van Nederland.”

Optimale ontwikkelingskonsen en daarmee een goede aansluiting op de arbeidsmarkt bieden aan 20.000 kinderen in de regio: dat is het doel van de 22 schoolbesturen in het aardbevingsgebied, verenigd in Kansrijke Groningers. Het project werd grotendeels gefinancierd door de Economic Board Groningen, de vier aardbevingsgemeenten en de provincie Groningen. De provincie Groningen subsidieert dit project met een bedrag van 400.000 euro. Daarnaast werd dit project ook ondersteund door Werken aan Ontwikkeling vanuit het Nationaal Programma Groningen (NPG).

Via De Regiokrant

Reizen Laos