Geert Wilders zorgt voor oploop in centrum Ter Apel

TER APEL – PVV-leider Geert Wilders had donderdagmiddag een bezoek gebracht aan het centrum van Ter Apel om met ondernemers en inwoners te praten over de overlast die zij ervaren van asielzoekers. 

De komst van Wilders zorgde voor een flinke oploop van mensen op het Marktplein. Iedereen wilde een glimp opvangen van de partijleider en vooral jongeren maakten van de gelegenheid gebruik om een selfie met hem te maken. 

Geert Wilders bracht donderdag een bezoek aan Ter Apel om in gesprek te gaan met inwoners en ondernemers. Er zijn al langer klachten dat asielzoekers in het dorp voor overlast zorgen. ,,Ik heb gesproken met verschillende ondernemers over de problemen die ze ervaren. Zo werd er dagelijks gestolen in de winkels en mensen op straat nagesist. Ik ben hier vooral om de mensen een hart onder de riem te steken en te laten weten dat het zo niet langer kon. De veiligheid van de burgers op straat en de ondernemers staat voor mij voorop. Nederland kon dit niet aan.’’ 

Eerder lieten burgemeester Jaap Velema en de gemeenteraad van Westerwolde weten bezorgd en boos te zijn over de situatie in Ter Apel. Het vastgelegde maximum aantal van 2000 bewoners van het COA-complex werd de laatste weken keer op keer overschreden, waardoor inhumane omstandigheden ontstonden voor de asielzoekers zoals een onveilige omgeving en het niet kunnen beschikken over humane overnachtingsmogelijkheden. Inmiddels zijn er op andere locaties in Nederland al opvangplekken geregeld, maar daarmee zijn de problemen in Ter Apel niet opgelost.

Via De Nieuwsbode