Geld voor verbeteren en aanleggen wegen en paden

De weg tussen Rolde en Anderen is gevaarlijk geworden door veenoxidatie.

De weg tussen Rolde en Anderen is gevaarlijk geworden door veenoxidatie. (Foto: Henry Koops)

AA EN HUNZE – De gemeente Aa en Hunze had in de begroting van 2022 geld opgenomen voor het verbeteren en aanleggen van fietspaden, autowegen en voetpaden in de gemeente.

Het college had onder meer geld uitgetrokken voor het verlengen van het fietspad tussen Papenvoort en Grolloo. ,,Op het Oostereind werd hard gereden. De weg werd ook veel gebruikt door fietsers. Om de veiligheid te vergroten is het gewenst om langs deze weg een fietspad aan te leggen. Hetzelfde geldt voor de weg van Ekehaar naar Nijlande. Ook daar zijn plannen voor de aanleg van een fietspad. Voor de tracés zal net als voor de fietspaden tussen Amen en Grolloo en Spijkerboor en Eexterveen gronden aangekocht moeten worden. De gemeente is al wel begonnen met de aanleg van het fietspad aan de Bosweg tussen Gieten en Gasselterveld.

Daarnaast is er geld beschikbaar voor het verbeteren en aanleggen van voetpaden. Ook zal de weg tussen Rolde en Anderen aangepakt gaan worden. De weg is gevaarlijk door de grote hobbels in de weg. ,,Dit komt door veenoxidatie”, zegt wethouder Henk Heijerman. ,,De veenlaag zal verwijderd moeten worden en er zal nieuwe grond aangebracht worden om de weg weer vlak te maken.” Op het traject is momenteel de maximumsnelheid teruggebracht naar 30 kilometer per uur.

Via De Schakel