Gemeente maakt rondje langs Uithuizer ondernemers

UITHUIZEN – De gemeente Het Hogeland had woensdag, samen met de Handelsvereniging Uithuizen, een aantal ondernemers in of aan de rand van het centrum van Uithuizen bezocht.

Onder andere voor het dorp Uithuizen had de gemeente, zoals gemeld, een speciale subsidieregeling opgetuigd. Ondernemers kunnen daarvan gebruik maken om bijvoorbeeld het interieur en de buitenkont van het winkelpand te verbeteren of om hun winkelpand te verplaatsen naar het kernwinkelgebied van het boodschappendorp.

Tijdens het rondje langs de ondernemers bekeek de gemeente de resultaten van de verbouwingen en ging met de ondernemers in gesprek om te informeren hoe de samenwerking met de gemeente is ervaren.

‘Erg onder de indruk’

Wethouder Eltjo Dijkhuis: ,,Tot nu toe is er veel werk verzet dat niet zichtbaar is voor inwoners. Nu zien we de eerste resultaten van wat ondernemers samen met ons voor elkaar hebben gekregen om het centrum nóg aantrekkelijker te maken. Ik was erg onder de indruk en ik ben benieuwd wat onze inwoners ervan vinden.”

Via De Ommelander