Gemeenten verlengen steun aan Zonnebloemauto

STADSKANAAL/WESTERWOLDE – Rolstoel- of scootmobielgebruikers uit de regio Winschoten kunnen er sinds medio 2017 op uit met de Zonnebloemauto. Deze aangepaste auto geeft mensen met een lichamelijke beperking meer bewegingsvrijheid. 

Recentelijk hebben de gemeenten Westerwolde, Oldambt, Pekela, Stadskonaal en Veendam in gezamenlijkheid besloten om een vervolg te geven aan hun steun aan dit mooie vervoersinitiatief van Nationale Vereniging de Zonnebloem. 

Mensen die gebruikmaken van een rolstoel of scootmobiel kunnen vaak niet zelf bepalen hoe laat ze ergens heen gaan en met wie. Laat stonden dat ze spontaan kunnen beslissen om later naar huis te gaan omdat het nog zo gezellig is. Met de Zonnebloemauto is dit wel mogelijk. De aangepaste rolstoelauto is via Welzorg te huur bij hulpmiddelenleverancier RSR voor €40,- per dag, exclusief brandstofkosten. De auto biedt plaats aan vijf personen (inclusief chauffeur) en één scootmobiel of rolstoel. Iedereen die afhankelijk is van zo’n loophulpmiddel kon de auto huren. Men hoeft dus niet aangesloten te zijn bij De Zonnebloem.

Uniek vervoersmiddel
Wethouder Henk van der Goot van de gemeente Westerwolde is verheugd dat het initiatief van de Zonnebloemauto verlengd werd. ,,Met de Zonnebloemauto krijgen mensen die minder mobiel zijn toch de kons om eropuit te trekken. Het is voor deze groep mensen een unieke manier om met familie of vrienden op pad te gaan. Ik ben blij dat we dit initiatief kunnen steunen.’’

Naar het automuseum
De Zonnebloemauto maakt het mogelijk om er onafhankelijk en zelfstandig op uit te trekken met een familielid of kennis achter het stuur of een vrijwillig chauffeur van De Zonnebloem. Erik uit Oude Pekela is zo’n vrijwillig chauffeur die graag met de auto op stap gaat. Onlangs ging hij met een andere vrijwilliger en een aantal Zonnebloemdeelnemers naar het Louwman Automuseum in Den Haag. ,,De Zonnebloemauto is een mooie vervoersoplossing voor mensen die afhankelijk zijn van rolstoel of scootmobiel. Het is heel gemakkelijk om de rolstoel of scootmobiel in de auto te rijden en het vastzetten is eenvoudig. De auto rijdt als een normale personenauto en is van alle gemakken voorzien’’, aldus Erik.??

Meer weten over de Zonnebloemauto? Op zonnebloem.nl/zonnebloemauto lees je er alles over.  

Via De Nieuwsbode