Gemeentesecretaris Marleen Tent vindt nieuwe uitdaging in Emmen

AA EN HUNZE – Gemeentesecretaris Marleen Tent van de Gemeente Aa en Hunze had een nieuwe baan gevonden in Emmen. Per 1 november werd Tent directeur van Welzijnsorganisatie Sedna.

De gemeentesecretaris is de algemeen directeur van de ambtelijke organisatie en adviseert het college van B&W. Marleen Tent vervulde deze rol sinds 2015 in Aa en Hunze. Tent kijkt met een goed gevoel terug op haar periode in Aa en Hunze: ,,Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin gehad. In de afgelopen jaren hebben we goede resultaten behaald bij de ontwikkeling van de ambtelijke organisatie. Het is aan een nieuwe gemeentesecretaris om hier weer nieuwe stappen in te zetten.” 

Voor Tent ligt er een nieuwe uitdaging in het verschiet: ze werd directeur van Welzijnsorganisatie Sedna in Emmen. ,,Ik kijk er ongelooflijk naar uit om in Emmen aan de slag te gaan. Sedna is een prachtige organisatie die midden in de samenleving staat.”

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra laat weten dat het nieuws van Tent onverwachts kwam: ,,Het is jammer dat Marleen vertrekt, maar uiteraard gunnen wij haar deze volgende carrièrestap van harte.” Burgemeester Hiemstra ziet naar eigen zeggen een goede gemeentesecretaris vertrekken: ,,Met haar inzicht, gedrevenheid en enthousiasme had Marleen veel voor de ambtelijke organisatie, het college en de gemeente Aa en Hunze betekend. Daar zijn wij haar zeer erkentelijk voor. Wij wensen haar dan ook alle goeds toe voor de toekomst.”

In de komende maanden werd gezocht naar een opvolger voor Marleen Tent. 

Via De Schakel