Gerard Oostra exposeert in Het Spijslokaal Warffum

WARFFUM – In museumcafé Het Spijslokaal in Warffum is tot 1 februari de expositie Waterverf met werken van Warffumer Gerard Oostra te zien.

In Het Spijslokaal hangen 25 aquarellen, variërend in grootte. Er zijn panorama’s van 150 bij 50 centimeter, maar ook klein werk van 33 bij 24 centimeter. Het zijn veelal zomerse landschappen van Het Hogeland en strandgezichten op de Waddeneilanden. Soms zit Oostra buiten met een schetsboek, maar ook werkt hij thuis in Warffum op opgespannen papier. Daardoor kon hij in de winter toch een zomers vergezicht schilderen.

Tekenleraar 

Gerard Oostra werkte veertig jaar als tekenleraar aan Het Hogeland College in Warffum. Nu hij met pensioen is, had hij meer tijd voor schilderen. Met dorpsgenoten maakte hij foto’s voor boeken over Warffum, de Noordpolder en een dik boek over de Hogelandster spoorlijn.

In lagen

,,Er zijn heel wat zonsondergangen te zien op de tentoonstelling, maar ook een regenbui in de Noordpolder. Werken met waterverf gaat in lagen. Het wit werd niet geschilderd, maar is het wit van het papier. Al werkend bouw je een geheel op. Misschien ga ik nog wel eens abstract werken, maar een afbeelding is ook leuk”, aldus Gerard Oostra.

De expositie is te bezichtigen op zaterdagen van 10.00 tot 17.00 uur en zondagen van 13.00 tot 17.00 uur.

Via De Ommelander