Gezellig en gezond: een oppashond voor senioren in provincie Groningen

'OOPOEH' Marja met haar oppashond Koosje. (foto Bram Kloos)

‘OOPOEH’ Marja met haar oppashond Koosje. (foto Bram Kloos)

REGIO – Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag de gezelligheid van een hond, maar niet de continue zorg. Stichting OOPOEH koppelt hen aan elkaar. Het initiatief is nu al ruim 9 jaar zeer succesvol. 

55-plussers die interesse hebben in een oppashond kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de stichting om samen op zoek te gaan naar een geschikte oppashond in de buurt. Een oppashond is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en meer sociale contacten. Een (oppas)hond is bovendien een ideale stok achter de deur om er op uit te gaan en samen van het mooie weer te genieten.

Stichting OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier) is ruim 9 jaar geleden in het leven geroepen vanuit de wens om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. De stichting begon klein, maar al snel was er veel belangstelling. Ellen Groneman, directeur van Stichting OOPOEH: ,,Senioren die jarenlang een hond hebben gehad willen vaak niet meer aan een eigen dier beginnen, maar missen het gezelschap wel. Door een vaste oppashond kunnen zij toch nog genieten van het gezelschap op de momenten waarop het hen uitkomt.” Om alle senioren te bedanken en om ze onderling kennis met elkaar te laten maken, verzorgt Stichting OOPOEH bovendien gezellige uitjes waar OOPOEH’s kosteloos aan deel kunnen nemen.

In de provincie Groningen is Stichting OOPOEH nu op zoek naar 55-plussers die af en toe gezelschap van een oppashond zouden willen. Nu baasjes weer vaker naar kontoor gaan, zijn er veel lieve honden beschikbaar om op te passen. Ook baasjes die op zoek zijn naar een oppas voor hun hond kunnen zich aanmelden op www.oopoeh.nl of bellen naar 020-7853745. 

Via De Regiokrant