GGD Drenthe biedt speciale openingstijden voor mensen met prikongst

DRENTHE – Wil je wel een vaccinatie, maar heb je erge angst? GGD Drenthe biedt nu speciale openingstijden en zorg.

Er zijn best veel mensen die last hebben van prikongst, ook veel jongeren. Het is begrijpelijk, maar ook zonde als dat iemand ervan weerhoudt om zich te laten vaccineren. Daarom werd nu elke zaterdagochtend in Hoogeveen een speciaal ingerichte huiselijke locatie geboden met veel privacy, rust en persoonlijke aandacht.

Wat kun je verwachten?
De locatie is op zaterdagochtend voor overig publiek gesloten. Bij binnenkomst werd iedereen persoonlijk ontvangen door en maakt men kennis met zijn of haar ‘buddy’. Eén persoon die iemand begeleidt bij het bezoek. De buddy vraagt eerst waar iemand het meest behoefte aan hebt, zodat daar zo goed mogelijk bij aangesloten kon worden. Dat kon eerst even praten zijn, liggen of liever zitten, eigen muziek, een meegenomen ouder/partner/vriend(in) die er steeds bij blijft, een huisdier dat op schoot mag, wel of geen uitleg of juist afleiding, etcetera. Tips tegen spanning zijn ook te vinden op drenthevaccineert.nl/erg-gespannen-voor-een-prik.

Aparte ruimtes met privacy
Er is extra aandacht besteed aan de aankleding en inrichting van de locatie. Het is heel anders dan tijdens de grootschalige vaccinatiecampagne. Er zijn aparte kamers (geen ‘hokjes’), met ruimte en rust en ervaren medewerkers, die de tijd nemen voor jou. Een soepel proces, weinig mensen en fijne sfeer.

Deze speciale dienstverlening werd de hele maand september iedere zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur geboden aan De Vos van Steenwijklaan 73 in Hoogeveen. Mogelijk komen er nog andere locaties bij. Een afspraak maken mag, maar hoeft niet. Wie wel een afspraak maakt, weet zeker dat hij of zij op dat moment direct aan de beurt is. Een afspraak maken of meer informatie inwinnen kon door te bellen met 0592-709709. Dat kon 7 dagen per week van 8.00 tot 17.00 uur.

Via De Nieuwsbode