GGD Groningen met mobiele prikunit de provincie in

GRONINGEN – GGD Groningen rijdt vanaf volgende week door de provincie met een mobiele prikunit. Iedereen die nog geen coronavaccinatie had gehaald, kon zich hier zonder afspraak laten prikken.

Met de mobiele unit wil GGD Groningen het voor inwoners van de provincie makkelijk maken om zich te laten vaccineren. Inmiddels had een groot deel van de Groningers een vaccinatie gehaald, maar het is belangrijk dat de vaccinatiegraad nog verder omhoog gaat. Daarom gaat GGD Groningen nu naar de mensen toe. Wie een vaccinatie wil halen, moet wel een ID-bewijs meenemen. 

De mobiele unit werd als eerste geparkeerd in verschillende wijken in de stad Groningen. Vanaf 23 augustus rijdt GGD Groningen door de provincie. Op de website ggd.groningen.nl is het schema met tijden en exacte adressen te vinden. 

Vaccineren tegen corona zorgt ervoor dat minder mensen corona krijgen of minder ziek worden. Dat is belangrijk voor degene die zich laat vaccineren, maar ook voor familie, vrienden en collega’s. Minder besmettingen zorgen ervoor dat er weer steeds meer mogelijk is.

Via De Eemslander