Goos en Jennie Knol zijn 60 jaar getrouwd

NIEUW-BUINEN – De 84-jarige Goos Knol en zijn één jaar jongere vrouw Jennie Jonker uit Nieuw-Buinen hebben maandag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Beiden worden geboren in Hoogeveen. Daar leren de twee elkaar kennen op de ULO. Ook zijn ze beiden lid van de plaatselijke gymnastiekvereniging. Op 20 september 1961 trouwen ze met elkaar. Goos werkt bij Philips in zijn geboorteplaats, maar werd later overgeplaatst naar de vestiging in Stadskonaal. Daar werkt hij tot zijn pensionering. Jennie werkt tot de geboorte van haar eerste kind bij de boerenleenbank, die later opgaat in de SNS Bank. Als de kinderen wat groter zijn, werkt ze nog een tijd bij Borgesius. In Stadskonaal gaat het echtpaar wonen aan de Gooilandlaan, later verhuizen ze naar de Parklaan in Nieuw-Buinen, waar ze nog steeds met veel plezier wonen. 

De twee krijgen samen drie kinderen: een zoon en twee dochters. Inmiddels zijn er ook negen kleinkinderen, waarvan de oudste bij de geboorte is overleden. Goos en Jennie zijn nog steeds erg actief en stonden midden in het leven. Ze fietsen en bridgen veel en gaan daarnaast graag op vakontie. Ook hebben ze een grote vriendenkring waar ze veel tijd aan besteden, maar ze spelen ook graag thuis een spelletje met z’n tweeën. ,,Ze zijn nog steeds blij met elkaar en vooral ontzettend dankbaar dat ze deze mijlpaal hebben mogen bereiken samen. Dat is niet iedereen gegeven’’, aldus dochter Janita. 

Het jubilerende echtpaar had op hun trouwdag bezoek gehad van burgemeester Seton van de gemeente Borger-Odoorn. ,,Daarnaast zijn we afgelopen weekend met de hele familie, in totaal 21 mensen, naar Schiermonnikoog geweest. Dat was echt heel gezellig.’’ 

Via De Nieuwsbode