Graffiti leukt fietstunnel Delfzijl op

DELFZIJL – Jonge beginnende graffiti-artiesten hebben zich zaterdag kunnen uitleven in de fietstunnel tussen het Vestingpark en het Wilhelminapark in Delfzijl. 

In samenwerking met het jongerenwerk van Cadanz Welzijn  en De Click hebben de afgelopen maanden jongeren uit Delfzijl, onder leiding van Klaas Lageweg (graffitikunstenaar uit  Groningen), hun skills geoefend. De jongeren hebben dit geoefend in een woning van Acantus (Balticparkflat), die op de nominatie staat om gesloopt  te worden. In de toekomst zullen ze meer projecten in de wijk gaan opleuken, zoals de zijkonten van de Balticflat en de garageboxen van de gemeente Eemsdelta achter de Balticflat. 

De tunnel is enkele jaren geleden al eens beschilderd door een groep jongeren uit de wijk, ook onder leiding van het jongerenwerk, maar men vond het weer eens tijd voor wat anders. 

Cadanz Welzijn

Het jongerenwerk van Cadanz Welzijn voert meer werkplaatsen uit met De Click. Bij de Click komen creatievelingen bijeen om van elkaar te leren en hun talenten te ontwikkelen. Dit kon van alles zijn: skaten, graffiti, beats maken, fotografie,  vloggen, dans, presentatie, productie, techniek. Ze hoeven niet per se ergens goed in  te zijn, enthousiasme en passie zijn het allerbelangrijkste. In Delfzijl zijn ook de werkplaatsen rap/ beats maken en TikTok filmpjes  maken. 

Via De Eemslander

Reizen Laos