Gratis boek van Adriaan van Dis af te halen in bibliotheken

EEMSDELTA – De bibliotheken in Nederland stonden in november in het teken van Nederlands Leest. Tijdens deze campagne kon iedereen gratis het boek ‘De Wandelaar’ van Adriaan van Dis ophalen.

Tijdens Nederland Leest werd de aandacht gevestigd op de positieve effecten van lezen. De boodschap is dat een boek werelden opent en mensen verbindt. Met een boek is het mogelijk om in een mum van tijd naar New York te reizen en is iemand maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Lezen verruimt de blik en vergroot iemands wereld met nieuwe verhalen. Het thema van Nederland Leest is dan ook ‘Over de grens’.

In het cadeauboek ‘De Wandelaar’ krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Het boek is gratis af te halen in de bibliotheken door zowel leden als niet-leden. De voorraad is echter beperkt en op is op. Het boek is ook beschikbaar als e-book en als luisterboek via de online bibliotheek.

Biblionet Groningen organiseert diverse activiteiten rondom Nederland Leest. Zo gaat Arno van der Heyden op 8 december met Adriaan van Dis in gesprek over het thema ‘Over de grens’ in theater De Klinker in Winschoten. Aansluitend draagt Van Dis voor uit zijn boek en zijn nieuwe bundel. Verder werd er een schrijfwedstrijd georganiseerd. De verhalen moeten gaan over een bijzondere ontmoeting met iemand over de grens. Meer informatie is te vinden op biblionetgroningen.nl/schrijfwedstrijd. Verder werd op vrijdag 5 november een pop-up schrijfcafé georganiseerd in de bibliotheek van Siddeburen. Schrijfdocent Lilian Zielstra helpt de deelnemers hun verhaal op papier te krijgen. De aanvang is 19.30 uur.

Via De Eemslander