Gratis eclipsbrillen om zonsverduistering goed te zien

LAUWERSOOG – Bij café ‘t Zielhoes in Noordpolderzijl en bij activiteitencentrum Lauwersnest in Lauwersoog worden donderdag 10 juni vanaf 10.30 uur gratis eclipsbrillen uitgedeeld waarmee de zonsverduistering veilig kon worden bekeken.

De verduistering begint om 11.21 uur. Het maximum is om 12.27 uur en om 13.36 uur is de verduistering voorbij. De eerstvolgende keer dat dit bijzondere natuurverschijnsel kon worden bekeken is op 25 oktober 2022.

De instellingen die de brillen beschikbaar stellen gaan er van uit dat de eclipsfans de coronamaatregelen en de aanwijzingen van de vrijwilligers van het Kapteyn Instituut van de RUG en de locaties in acht nemen. Op de locaties is ook een speciale zonne-verrekijker beschikbaar om het natuurverschijnsel te volgen. Na ontvangst van de eclipsbril moet iedereen een eigen kijkplekje opzoeken, wederom met inachtneming van de coronaregels.

Het Kapteyn Instituut voorziet ook in een live-stream vanaf de Blaauw sterrenwacht op de Zernike Campus. Vanwege corona is hier geen publiek welkom. De live-stream is te zien via www.facebook.com/sterrenwacht. In geval van slecht weer werd op deze pagina een live-stream getoond uit andere delen van de wereld.

Via De Ommelander

Reizen Laos