Gratis fietsclinic voor 65-plussers in Ten Boer

TEN BOER – Om er voor te zorgen dat mensen veilig kunnen blijven fietsen, zal het campagneteam van Verkeerswijzer Groningen donderdag 26 augustus in Ten Boer een gratis Doortrappen-fietsclinic voor 65-plussers verzorgen.

Fietsen had veel voordelen, ook voor ouderen. Mede door te fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Maar een fietsongeval zit in een klein hoekje. Er gebeuren nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. Met wat simpele maatregelen en oplossingen kon iemand echter vaak nog jarenlang veilig én met plezier doortrappen. Het programma Doortrappen helpt hierbij en had de ambitie om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen.

Oefeningen met de eigen fiets 

Tijdens de gratis fietsclinic geven ervaren instructeurs voorlichting over fit en veilig blijven fietsen. Er is aandacht voor fietsvaardigheid (reactiesnelheid, zicht en een goede balans) en deelnemers doen oefeningen met de eigen fiets. Aan de deelnemers met een e-bike geven de instructeurs tips over het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling. Bovendien is er gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen. De clinic is gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer de eigen fiets meeneemt.

Aanmelden

De clinic op 26 augustus vindt plaats van 10.00 tot 12.30 uur en werd gegeven bij het dorpshuis in Ten Boer. Deelname is gratis. Aanmelden kon via www.verkeerswijzergroningen.nl/fietsclinic. Voor meer informatie kon contact opgenomen worden met fietsdocent Tekla Scholtens via t.scholtens@fietsersbond.nl of 06-19608690.

Via De Eemslander