Grietje Kalfsbeek vertrekt bij Wedeka

STADSKANAAL – Directeur Grietje Kalfsbeek van werkvoorzieningsschap Wedeka in Stadskonaal had aangekondigd dat ze per 1 februari 2022 zal vertrekken. 

Ze gaat aan de slag als bestuurder bij Wender, een organisatie voor opvang, hulp bij wonen en ambulante ondersteuning. ,,Grietje had zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor Wedeka en al haar medewerkers. Ze kreeg te maken met forse tekorten door vermindering van de subsidies vanuit het Rijk. In deze moeilijke omstandigheden had ze de kwaliteit van de dienstverlening overeind weten te houden en een ombouwplan voor de toekomst gemaakt’’, aldus bestuursvoorzitter Johan Hamster.

Nieuwe periode voor Wedeka
Afgelopen zomer besloot het dagelijks bestuur om Wedeka om te vormen tot een leerwerkbedrijf. De voorgenomen koers werd rond de jaarwisseling voorgelegd aan het algemeen bestuur. Kalfsbeek daarover: ,,Met het gereedkomen van dit ombouwplan is voor mij het momentum nu daar. Er kwam een nieuwe uitdaging op mijn pad en die kons heb ik gegrepen.’’ Het bestuur gaat nu op zoek naar een nieuwe directeur. Hamster: ,,We moeten door met de ingeslagen koers en goed kijken wie de uitvoering kon leiden.’’

Grietje Kalfsbeek was sinds juni 2017 algemeen directeur van Wedeka

Via De Nieuwsbode