Groenvakken Delfzijl-Noord opgeknapt

DELFZIJL – Een deel van de groenvakken in de Bornholmbuurt in Delfzijl-Noord werd opgeknapt. De kwaliteit van de planten in die groenvakken is namelijk slecht. De gemeente Eemsdelta had in samenwerking met Wijkbelangen Delfzijl-Noord een plan gemaakt hoe men dit wil gaan doen.

Het snoeien van beplanting is een belangrijke onderhoudsmaatregel om de kwaliteit van de groenvoorziening op peil te houden. Als snoeien geen optie meer is om beplanting op een aanvaardbaar niveau te krijgen, worden de groenvakken opgeknapt. Dit betekent dat de oude beplanting er uit gaat en nieuwe beplanting werd geplant. Opknappen werd gedaan ook als de beplanting voor (te) grote knelpunten zorgt. 

Onveilig

Een voorbeeld is dat mensen zich onveilig kunnen voelen door hoge beplanting bij een donkere parkeerplaats. Door lage beplanting is het zicht beter. Daarnaast  is het de bedoeling om voor meer biodiversiteit te zorgen. Bij de keuze voor nieuwe planten is extra aandacht besteed aan de natuurwaarde. Meer biodiversiteit betekent dat er meer variatie is in planten en dieren en dat is belangrijk voor het evenwicht in de natuur. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat plagen minder kons krijgen.

Start werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats tussen half oktober en eind december. Direct omwonenden zijn per brief op de hoogte gesteld om welke locatie(s) het gaat en welke nieuwe beplanting terugkomt. Omwonenden kunnen suggesties of tips over de groenvakken met de gemeente delen. Beloven dat alle wensen gerealiseerd kunnen worden doet men niet, maar misschien is er een idee of voorkeur dat gemakkelijk kon worden uitgevoerd. 

Reageren kon door een e-mail te sturen naar gemeente@eemsdelta.nl (ter attentie van Groenvakken Bornholmbuurt). Men werd verzocht voor 1 juni te reageren.

Via De Eemslander

Reizen Laos