Groninger Dorpen lanceert in Warffum handboek voor leefbaarheid

WARFFUM – In de KunstKerk in Warffum is donderdag door Groninger Dorpen het digitale handboek Actieve Dorpen Aanpak gepresenteerd.

Groninger Dorpen is een vereniging voor buurt- en dorpshuizen, dorpsbelangen en andere bewonersinitiatieven. Actief in de hele provincie Groningen had de dorpenclub samen met leden en overheidsorganisaties de Actieve Dorpen Aanpak ontwikkeld. Dit is een handboek voor leefbaarheid in de Groninger dorpen.

Goede samenwerking 

Een goede samenwerking tussen dorpsbewoners, dorpsorganisaties en gemeenten is van cruciaal belang om zaken voor elkaar te krijgen. Groninger Dorpen had ervaringen uit de praktijk gebundeld in een digitaal handboek, met een stappenplan en aansprekende voorbeelden. Het handboek is als website uitgeven.

Toer langs dorpen

De lancering van de Actieve Dorpen Aanpak is niet een eindresultaat, maar het begin. Leerervaringen, adviezen en suggesties van de website worden ook na de lancering tijdens een toer langs verschillende dorpen met dorpsorganisaties, bewoners en gemeenten met elkaar uitgewisseld. Door meer en slimmer samen te werken wil Groninger Dorpen de leefbaarheid in Groningen een positieve prikkel geven.

Via De Ommelander