Groninger Paard doet het prima op Nationale Keuring

NOORD-GRONINGEN – De Nationale Keuring van de Vereniging Het Groninger Paard is zaterdag prima verlopen.

Het was een geslaagde dag in Tolbert met vele mooie, rastypische Groningers, die mooi de nuchterheid, schoonheid, gezondheid en kracht van het ras presenteerden. De deelnemende veulens, merries en ruinen hebben de kwaliteit en schoonheid van de raspopulatie zeker bevestigd, wat tevens een mooie belofte is voor de toekomst van het Groninger Paard. 

Bij de veulens moesten Mentko v. Zathe Catharina (v. Maistro Polo) en Sonja (v. Lauriner) tegen elkaar strijden voor de titel van nationale veulenkampioen. Merrieveulen Sonja, in eigendom van oud-voorzitter Hinke Cnossen, ging er met de winst vandoor. De nationaal kampioen bij de volwassen dieren werd de merrie Fambine (v. Fambo).

Het nog vrij nieuwe bestuur van Vereniging Het Groninger Paard is erg blij met de succesvolle regionale keuringen en deze nationale keuring als afsluiter van het seizoen. Toenemende populariteit, enthousiasme en vraag naar het ras is zeker te merken. Het bestuur hoopt dat dit de komende jaren ook zal leiden tot een groeiende fokkerij van het Groninger paard. 

Via De Ommelander