Groningse bibliotheken openen online escaperoom

STADSKANAAL – Biblionet Groningen opent vanavond een online escaperoom. Via Facebook Live kunnen gezinnen van 19.00 tot 20.15 uur meedoen aan Mediascape. 

In de studio van Biblionet Groningen werd een escaperoom gebouwd waarin het hele gezin opdrachten moet doen. Aan de hand van verschillende opdrachten gaan de deelnemers aan de slag met fake nieuws, informatievaardigheden en digitale skills. Wie lukt het om op tijd de opdrachten op te lossen? 

Om mee te kunnen doen hebben deelnemers een smartphone of tablet nodig voor het oplossen van de opdrachten en een tablet of computer voor het meekijken naar de livestream via facebook.com/groningsebibliotheken.         

Mediawijsheid
Hoe mediawijs ben jij? Deze maand stonden de online activiteiten van Biblionet Groningen in het teken van mediawijsheid. Leer alles over veilig en slim gebruik van (digitale) media. Volg een online cursus over sociale media, doe mee met de webinar ‘Help! Mijn kind speelt Fortnite’ of speel met het hele gezin een digitale escaperoom. Kijk op www.biblionetgroniningen.nl/online voor het online programma. 

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos