Heel Groningen Gidst in Lauwersoog en Loppersum

NOORD-GRONINGEN – Voor en door Groningers met een groen hart is de actie Heel Groningen Gidst opgezet. De activiteiten vinden onder andere plaats in Lauwersoog en Loppersum.

In juni gaan ruim dertig gidsen er één of meerdere keren op uit om belangstellenden te vertellen over hun passie, hun kennis te delen en om de deelnemers te laten verwonderen over de schoonheid van het landschap en de natuur. Deze Groningers met een groen hart doen dit vrijwillig.

Dwarsdoorsnede van de provincie

De deelnemende gidsen hebben met hun uitjes een dwarsdoorsnede van de provincie Groningen neergezet op het gebied van biodiversiteit, landschap, natuur en duurzaamheid. Zo stonden er bijvoorbeeld een ‘Fruituitje’ op een biologische boerderij in Loppersum en een wandeling langs de natuur in de haven van Lauwersoog op het programma. 

Groen netwerk

De gidsen komen uit het netwerk van Groninger organisaties met een groen hart: de Natuur en Milieufederatie Groningen, Het Groninger Landschap, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, IVN, Landschapsbeheer Groningen, agrarisch Collectief Midden Groningen en agrarisch Collectief Groningen West. Meer informatie over de excursies is te vinden op heelgroningengidst.nl.

Via De Ommelander

Reizen Laos