Herfstconcert Concordia in Middelstum

MIDDELSTUM – Muziekvereniging Concordia uit Middelstum gaat weer concerteren. 

Op zaterdag 6 november om 20.00 uur vindt het eerste grote optreden na de coronacrisis plaats van de fanfare. Samen met Prins Hendrik uit Scheemda geeft het orkest een herfstconcert in de Hoeksteenkerk van Middelstum. Het werd een muzikale ontmoeting tussen Noord-Groningen en het Oldambt, waarin bijzondere aandacht besteed werd aan het in opdracht van Concordia geschreven werk “Mantra” van Thomas Doss.

Klein voorproefje

Tijdens het jubileumconcert in 2019 had Concordia al een klein voorproefje gegeven van Mantra, speciaal gecomponeerd voor het honderdjarig jubileum. Psalm 150 vormt het thema, een psalm die ook vermeld staat op het vaandel van de vereniging. Het orkest staat onder leiding van de vaste dirigent Richard Visser die voor deze avond een bloemlezing had samengesteld van eigentijds fanfarerepertoire.

Prins Hendrik

Naast Concordia is ook fanfare Prins Hendrik uit Scheemda te beluisteren. Het orkest bestaat sinds 1927, had 95 leden verdeeld over malletband, twirl en orkest en staat sinds 2001 onder leiding van Gosse Reijenga. In 2016 werd de vereniging Nederlands kampioen in de 4e divisie. In 2018 is Prins Hendrik vervolgens gepromoveerd naar de 3e divisie en ook in deze divisie kampioen geworden. Het orkest is vaak in vol ornaat te bewonderen tijdens avondvierdaagsen en het jaarlijks Aprilconcert in de Eextahal in Scheemda.

Gastheer en presentator is Frank Bos. De entree bedraagt 10 euro, inclusief een consumptie in de pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden van beide verenigingen of via contact@mvconcordia.nl.

Via De Ommelander