Heropening Fraeylemaborg met Augmented Reality-spektakel

De Fraeylemaborg als middelpunt van een Augmented Reality-spektakel. (foto Irma de Vrires)

De Fraeylemaborg als middelpunt van een Augmented Reality-spektakel. (foto Irma de Vrires) (peter tahl)

SLOCHTEREN – De Fraeylemaborg in Slochteren is vanaf 5 juni weer open voor publiek.

In het Koetshuis is de tentoonstelling met schilderijen van Maike van der Kooij nog te zien tot en met 6 juni. Nieuw is de Augmented Reality-tentoonstelling die de Amsterdamse kunstenares Irma de Vries had gemaakt voor het park van de Fraeylemaborg. Dansende boomhoge bolletjesfiguren, op de islamitische kunst gebaseerde kubussen, manshoge gekleurde diamanten, een bubbelkasteel en nog veel meer verrassingen kunnen door de telefoon heen worden bekeken. Hiervoor dient men vóór het bezoek aan de Fraeylemaborg de gratis app Moco Outside te downloaden. 

Irma de Vries (1980) raakte als kind gefascineerd door het werk van Piet Mondriaan en startte als 18-jarige op de Gerrit Rietveldt Academie. Daar studeerde ze videokunst. Irma de Vries maakt interactieve kunstruimten. Ze gebruikt Augmented Reality, Videomapping en computeranimaties en ze schildert. De Vries brengt met haar kunst bezoekers in een prachtige wereld.

De Fraeylemaborg roept het publiek op om foto’s van de expositie te maken en de mooiste op te sturen naar hennyvanharten@fraeylemaborg.nl De Fraeylemaborg maakt uit deze ingestuurde foto’s een selectie. De foto’s worden vervolgens afgedrukt en in het zomerseizoen tentoongesteld in de follies in het park. De fotograaf met de beste foto wint een vlogging camera. 

Het park van de Fraeylemaborg is dagelijks toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage werd erg op prijs gesteld.

De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Loket Leefbaarheid van de provincie Groningen en het Leefbaarheidsfonds van de gemeente Midden-Groningen.

Via De Regiokrant

Reizen Laos