Het Behouden Blik bestaat twintig jaar

UITHUIZERMEEDEN – Museum Het Behouden Blik in Uithuizermeeden bestaat twintig jaar. Dat werd van 18 augustus tot en met 18 september gevierd.

Het kleinste museum van Noord-Nederland, zoals Het Behouden Blik zichzelf omschrijft, beschikt over een uitgebreide collectie Nederlands decoratief verpakkingsblik uit de periode 1880 tot 1980. Het gaat bijvoorbeeld om blikken en curiosa van bekende merken als De Gruyter, Douwe Egberts, Van Nelle, Van Houten, Broekema, Verkade, Niemeijer en Tiktak.

Blik in Groningen 

Het jubileum werd onder andere gevierd met de nieuwe publicatie Blik in Groningen. Hiermee werd een uniek overzicht geboden van vier metaalwaren- en blikemballagefabrieken die in de stad Groningen actief zijn geweest. Deze fabrieken produceerden decoratief verpakkingsblik. Niet eerder werd de geschiedenis van deze bedrijven zo uitgebreid beschreven en de blikken die ze vervaardigden in beeld gebracht. Blik in Groningen werd zondag 5 september gepresenteerd. 

Extra openingsmomenten

Daarnaast hanteert Het Behouden Blik in de jubileummaand extra openingsmomenten. Naast de reguliere openingstijden op donderdag is men ook geopend op woensdag 18, zaterdag 28 en zondag 29 augustus, zondag 5, zondag 12 en zaterdag 18 september. Mensen die het museum willen bezoeken, dienen een tijdvak te reserveren via info@hetbehoudenblik.eu of 06-36195458.

Via De Ommelander