Het Orgel Trio & Brass met ‘Reflections of Duke’ in Garnwerd

GARNWERD – De Stichting Jazz in Feerwerd organiseert op zondagmiddag 21 november om 15.00 uur een bijzonder jazzconcert door Het Orgel Trio & Brass in het kerkje van Garnwerd. Bij dit concert neemt het fraaie kerkorgel van Garnwerd een centrale plaats in.

Jazz op het kerkorgel: de mannen van Het Orgel Trio (organist Berry van Berkum, klarinettist Steven Kamperman en bassist Dion Nijland) hebben herhaaldelijk bewezen dat het kon. In dit concert brengen zij een programma gewijd aan meestercomponist Duke Ellington: ‘Reflections of Duke’. 

Trompettalent

Het Orgel Trio verwelkomt in dit programma het jonge trompettalent Ruben Drenth en de improvisaties van trombonist en Ellingtonkenner Joost Buis. De klankmogelijkheden van het orgel vormen samen met de overige blaasinstrumenten en de contrabas een ware ‘mini-orgel-bigband’.

Het Orgel Trio is befaamd om het componeren en arrangeren van jazzcomposities voor kerkorgel. De groep treedt sinds 2014 veelvuldig op in kerken in Nederland, België, Zwitserland en Frankrijk Zo was men onder andere van de partij op het fameuze orgelfestival Toulouse les Orgues in 2018.

In augustus waren zde muzikontenin Aduard nog te bewonderen tijdens een afgeslankte versie van de ZomerJazzFietsTour, waar hun concert ook met veel enthousiasme werd ontvangen.

 Meer informatie is te vinden op de website www.jazzinfeerwerd.nl

Via De Ommelander