HFT Groningen timmert stevig aan de weg

DELFZIJL – HFT Groningen had verschillende nieuwe leden kunnen inschrijven. Op sponsorgebied had de vereniging uit Delfzijl het Farmsumer constructiebedrijf Hovécon BV aan zich weten te binden. De jonge vereniging timmert dus stevig aan de weg.

Zoals elke sportvereniging had ook HFT Groningen te maken gehad met de coronamaatregelen. De mogelijkheden om te kunnen schieten op de baan in Delfzijl waren beperkt clubwedstrijden kwamen te vervallen. ,,Desondanks weten liefhebbers ons te vinden en hebben we toch weer enkele nieuwe leden kunnen inschrijven”, zo laat secretaris Jos van der Maat weten. ,,Gelukkig kunnen we inmiddels weer als vanouds op onze clubavonden schieten en houden we nu ook weer regelmatig wedstrijden voor ons clubkampioenschap.”

Bij Hunter Field Target (HFT) werd op een afgesloten terrein met een luchtbuks geschoten op een metalen klapdoeltje. Deze relatief nieuwe sport werd met veel enthousiasme door zowel jong als oud beoefend. Het jongste lid van HTF Groningen is 12 jaar oud en het oudste lid 72.

Vanzelfsprekend is de vereniging erg blij met de ondersteuning door Hovécon BV. Met 35 jaar ervaring is het in Farmsum gevestigde bedrijf een sterke regionale partner op het gebied van staalconstructies, apparatenbouw en technische dienstverlening. De betrokkenheid bij HFT Groningen is goed verklaarbaar. ,,De voorzitter is mijn buurman en onze zoon is een fanatiek lid van de vereniging en hard op weg om dit jaar clubkampioen te worden. Daarnaast kunnen wij met onze lasersnijmachine mooie prijzen voor de club produceren. Het was dus maar een kleine stap”, aldus de lachende eigenaar-directeur Homme van der Veen.

HFT Groningen blijft zich ontwikkelen. Nog dit jaar zullen initiatieven worden ontplooid om ook enkele andere disciplines met luchtbuksen mogelijk te maken. Er werd geen open dag georganiseerd, maar nieuwe liefhebbers kunnen vrijblijvend langskomen. Zij kunnen hiervoor een bericht sturen naar hft-groningen@ziggo.nl. Meer informatie over de vereniging is terug te vinden op www.hft-groningen.nl.

Via De Eemslander