Hilda Postma doet mee aan kunstroute

DROUWENERMOND – Kunstenares Hilda Postma uit Drouwenermond doet op zaterdag 9 en zondag 10 oktober mee aan de Kunstroute van het KunstKollektief Borger-Odoorn. 

,,Schilderen had altijd een rol gespeeld in mijn leven. De laatste jaren schilder ik vooral abstract en ben dan hoofdzakelijk op zoek naar de effecten van mixed media. Het is meestal een proces van beeldelementen als kleur, vorm, ritme en toonwaarde. Ik vind hierin een vrijheid die ik in andere disciplines niet kon vinden. Het is vaak een spontane improvisatie en de directe uiting van gevoel’’, aldus Hilda. ,,Het plezier hierin hoop ik over te brengen in mijn schilderijen.’’ 

Sinds twee jaar is Postma lid van het KunstKollektief Borger-Odoorn en daarom doet ze komend weekend mee aan de kunstroute die jaarlijks georganiseerd werd. Het collectief is in 2010 opgericht en is sinds 2019 een stichting. Het vormt een podium voor zo’n 35 actieve en betrokken kunstenaars, zowel amateurs als professionals. Het gaat om kunst in de breedste zin van het woord. Beide dagen zijn de deelnemende locaties geopend van 11.00 tot 17.00 uur, die zijn te herkennen aan de gele vlag met het KKBO-Logo. Onder meer bij bibliotheken, de VVV en kunstwinkels zijn gratis folders beschikbaar met meer informatie. Die is ook te vinden op www.kunstkollektiefborger-odoorn.nl en de Facebookpagina.    

 Voor een impressie van Postma’s werk kon men terecht op www.ateliergalerie1523.nl.

Via De Nieuwsbode