Hogeland, Eemsdelta en Westerkwartier reiken certificaten uit aan energiecoaches

NOORD-GRONINGEN – De gemeenten Westerkwartier, Het Hogeland en Eemsdelta hebben in samenwerking met de Groninger Energiekoepel aan maar liefst 36 energiecoaches een certificaat uitgereikt voor het afronden van hun leertraject.

De certificaten werden uitgereikt door de wethouders Kristel Rutgers van Het Hogeland en Hielke Westra van het Westerkwartier, ook namens Meindert Joostens van de gemeente Eemsdelta. De wethouders benadrukten daarbij hoe belangrijk het werk van energiecoaches is. Mede door de coaches komt de noodzaak van de energietransitie bij velen tussen de oren en werd er ook daadwerkelijk gehandeld. Als dank voor hun inzet kregen de energiecoaches een digitale infrarood temperatuurmeter.

Bespaarmogelijkheden in huis

De energiecoach helpt bewoners tijdens een gratis adviesgesprek met het inzichtelijk maken van kleine bespaarmogelijkheden in huis. Zo kunnen bewoners met een beetje moeite veel geld en energie besparen. De bewoner en de energiecoach lopen samen, fysiek of digitaal, het huis door om verbeterpunten te vinden. Bewoners ervaren de gesprekken als leuk, informatief en inzichtelijk en zijn sneller van plan stappen te ondernemen.

Tot het einde van het jaar kunnen er nog adviesgesprekken met een energiecoach aangevraagd worden. Dat kon via energieloket-groningen.nl.

Via De Ommelander