Holwierde realiseert gezondheidscentrum in voormalige dorpswinkel

HOLWIERDE – In de voormalige dorpswinkel in Holwierde zal een gezondheidscentrum gevestigd worden. 

Een jaar geleden sloot dorpswinkel DorpsSuperrr in Holwierde haar deuren. De huisarts, die in het zelfde pand onderdak had, zit er nog wel en wil er graag blijven. Het vertrek van de winkel bood ruimte voor een nieuwe invulling. De huisarts en het dorp, verenigd in de Brede Werkgroep Holwierde, willen de functie van het pand versterken en uitbreiden tot een echt gezondheidscentrum. Er is inmiddels een fysiotherapeut bijgekomen en er zijn gesprekken met nog een aantal geïnteresseerden.

Formeel eigenaar

Om het pand om te kunnen bouwen naar een gezondheidscentrum had de Brede Werkgroep het initiatief genomen om het pand te kopen. De stichting Dorpshuis Holwierde werd formeel eigenaar. Holwierde kreeg financiële steun van de provincie Groningen en de toenmalige gemeente Delfzijl. Ook verschillende inwoners uit Holwierde hebben bijgedragen. Voor het laatste stuk financiering is vorige week een lening afgesloten bij het Fonds Nieuwe Doen. Dat betekent dat de geplande verbouwing en verduurzaming nu echt van start kunnen gaan.

Het gebouw werd energiezuinig gemaakt, de entree werd vernieuwd en het pand krijgt een compleet nieuwe indeling. Naast de huisarts en de fysiotherapeut is er nog ruimte voor een of twee extra huurders. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de Brede Werkgroep Holwierde (Henk Bouwsema), telefoon 06  54202307 of Tijmen Hordijk, 06  15155914.

Via De Eemslander

Reizen Laos