Hospice Gasthuis Hoogezand-Sappemeer bestaat 5 jaar

HOOGEZAND – Het was deze week precies 5 jaar geleden dat hospice Gasthuis Hoogezand-Sappemeer aan de Kerkstraat in Hoogezand werd geopend. Reden voor het bestuur van Stichting Gasthuis H-S om alle vrijwilligers te verrassen. Ook de medewerkers van thuiszorgorganisatie Beter Thuis Wonen ontvingen een taartje met het cijfer 5 erop, dit als dank voor hun inzet in de afgelopen 5 jaar.

Op 30 juni 2016 werd het hospice na een jarenlang en moeizaam voorbereidingsproces geopend. Sindsdien is alles echter voorspoedig verlopen. Behalve een periode in het afgelopen voorjaar had het hospice, dat drie gastenkamers had, bijna nooit leeg gestonden. Het hospice voorziet dus in een behoefte voor Hoogezand-Sappemeer en omgeving. Iedereen kon opgenomen worden in het hospice wanneer hij of zij nog maar kort te leven had en er plaats is. Wachtlijsten kent het hospice niet. In de afgelopen 5 jaar hebben 143 gasten in het hospice verbleven.

Ook organisatorisch en financieel is het hospice een succes. Dankzij lage vaste lasten en vele giften van particulieren, organisaties, bedrijven en kerken had Stichting Gasthuis H-S elk jaar een bescheiden winst geboekt. Er is in de loop van de afgelopen 5 jaar een financiƫle buffer gevormd om ook bij lagere bezetting niet in problemen te geraken. En ook kunnen de benodigde vervangingsinvesteringen gedaan worden. Het gekozen organisatiemodel waarbij vrijwilligers zonder directe aansturing het hospice draaiende houden werkt goed en biedt de vrijwilligers alle mogelijkheden en veel voldoening.

Het bestuur van het hospice is zeer tevreden over de huidige gang van zaken en ziet – ondanks dat er problemen zijn over de bekostiging van de nachtelijke professionele uren – de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Via De Regiokrant

Reizen Laos