Humanitas start spreekuur in MFC Siddeburen

SIDDEBUREN – De afdeling Midden-Groningen van Humanitas start op 14 juni een spreekuur in Siddeburen. 

Om ook de inwoners van Siddeburen en omstreken beter te kunnen bedienen had het bestuur van Humanitas in overleg met Dorpsbelangen Siddeburen Vooruit besloten wekelijks een spreekuur te houden in het nieuwe MFC aan de Oudeweg 70. Op iedere maandagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur is een vrijwilliger van Humanitas aanwezig om mensen te helpen bij het invullen van formulieren en ondersteuning te bieden bij het oplossen van financiële problemen. Het is de bedoeling dat in het spreekuur direct hulp geboden werd voor administratieve problemen. Is het ingewikkeld en moet er meer tijd aan besteed worden, dan zal een afspraak gemaakt worden. De klant kon naar het kontoor in Hoogezand komen of een vrijwilliger komt bij de klant thuis.

Het spreekuur is speciaal bedoeld om contact te maken en de inwoners van Siddeburen en omstreken in de gelegenheid te stellen in de eigen omgeving de hulp van een vrijwilliger van Humanitas te ontvangen. Het bestuur van Humanitas is blij met de samenwerking met Dorpsbelangen Siddeburen Vooruit en wil deze samenwerking graag verder uitbouwen. Enkele jaren geleden had Humanitas al een spreekuur in de voormalige Rabobank in Siddeburen. Daar werd veel gebruik van gemaakt, maar vanwege de sluiting van de bank kon dit spreekuur niet langer blijven bestonden.

Uit cijfers blijkt dat steeds meer inwoners van Siddeburen en ook andere dorpen van de voormalige gemeente Slochteren de weg weten te vinden naar Humanitas. Door de omstandigheden doen steeds meer mensen een beroep op de vrijwilligers van Paperaszo van Humanitas om hen te helpen. Veel mensen zijn niet meer in staat zelf de administratie op orde te houden, waardoor ze óf in de problemen komen óf te laat aanvragen doen voor bijvoorbeeld de zorg- of huurtoeslag. De vrijwilligers van Paperaszo proberen de mensen zodanig te helpen dat ze na enige tijd zelf weer hun administratie op orde kunnen houden. Ook werd ondersteuning geboden bij het aanvragen van diverse inkomensondersteunende maatregelen, zoals het Meedoen Fonds.

Daarnaast zal Humanitas onderzoeken of nieuwkomers die in Siddeburen en omstreken komen wonen, ook ondersteund kunnen worden via dit spreekuur. Ze hoeven dan niet meer naar Hoogezand voor hun vragen en ondersteuning. Dit werd ook al gedaan in het spreekuur in Muntendam.

Via De Regiokrant

Reizen Laos