Huus van de Taol zoekt het mooiste Drentse woord

REGIO – Het Huus van de Taol houdt ook dit jaar weer een verkiezing van het mooiste Drentse woord. Iedereen kon van 3 tot en met 10 december een woord insturen.

Elk jaar gaat het Huus van de Taol op zoek naar het mooiste Drentse woord. ,,Gewoon om te laten zien wat voor talige rijkdom wij in onze provincie hebben. Oude woorden, nieuwe woorden, speciale woorden of woorden die gewoon mooi klinken: je kunt ze allemaal voor deze verkiezing insturen. Heb je een Drents woord dat je altijd tegen je kleindochter zegt? Is er in je vriendenclub een woord wat jullie altijd tegen elkaar zeggen? Misschien heb je je eigen huis wel een mooie Drentse naam gegeven.”

Vorig jaar kwamen er 450 inzendingen binnen. Dit leidde tot een top 5 met dommietkladde, mieghummel, prugeltie en fedusie. Het leek er lang op dat mieghummel als winnaar uit de bus zou komen, maar prugeltie wist een eindspurt te trekken en kwam met de meeste stemmen over de finish. Het Huus van de Taol is nieuwsgierig naar de woorden die dit jaar ingestuurd worden.  

Van vrijdag 3 tot en met vrijdag 10 december kon iedereen een woord insturen. Op 13 december werd bij RTV Drenthe bekendgemaakt welke vijf woorden het meest ingezonden zijn. Na een stemweek werd dan op 20 december het mooiste woord van Drenthe van 2021 gepresenteerd.

Woorden kunnen ingestuurd worden via de website van het Huus van de Taolwww.huusvandetaol.nl.

Het Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents promoot met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers trots op zijn en die nietgebruikers waarderen. 

Via De Schakel