Impuls biedt VIP klussendienst voor wie het zelf niet (meer) kon

GIETEN – Kleine klusjes in en om het huis en zelf (tijdelijk) niet mobiel genoeg om die zelf te doen? 

De vrijwilligers van de VIP Klussendienst van Impuls Aa en Hunze helpen graag, zodat mensen zich geen zorgen hoeven te maken om dat kapotte lampje of het versjouwen van een kastje. Hierdoor werd het mogelijk om langer zelfstandig in hun eigen huis te kunnen blijven wonen. Het gaat om kleine, incidentele klussen zoals bijvoorbeeld het aanzetten van een stekker, het ophangen van een schilderij, snoeren vastzetten of verleggen, het installeren van een computer of het repareren van een tuinhek. De klussendienst doet geen aanleg van gas-, licht- en elektra-installaties.  

De klussendienst is er voor inwoners van de gemeente Aa en Hunze die vallen onder de doelgroep ouderen, mensen met een handicap en/of beperking en/of chronische ziekte, geen of een klein netwerk hebben, niet de financiĆ«le middelen hebben om iemand in te huren of tijdelijk in bijzondere omstandigheden verkeren, waardoor ze hulp nodig hebben. De klussendienst valt onder het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt), onderdeel van welzijnsorganisatie Impuls in Aa en Hunze. 

Voor meer informatie en/of het aanvragen van een klus kon men contact opnemen met het VIP. Dat kon op maandag, dinsdag en woensdag tussen 9.00 en 12.30 uur via 0592-245917. Een mail sturen via de website www.vrijwilligerswerkaaenhunze.nl kon ook. Er werd dan zo snel mogelijk contact opgenomen.

Via De Schakel