Indrukwekkend afscheid van omgekomen 5-jarige Noa

Rijen mensen langs de Meeuwenstraat. Sommigen legden bloemen op de lijkwagen.

Rijen mensen langs de Meeuwenstraat. Sommigen legden bloemen op de lijkwagen.

FOXHOL – Indrukwekkende momenten vrijdagmiddag in Foxhol, waar mensen rijen dik afscheid namen van de bij een explosie om het leven gekomen 5-jarige Noa.

Veel, heel veel mensen hadden gehoor gegeven aan de oproep van de ouders en broertjes van de 5-jarige Noa. Zij vroegen mensen vrijdagmiddag een erehaag te vormen bij haar afscheid. Daar werd massaal gehoor aan gegeven. De Meeuwenstraat in Foxhol stond aan beide konten vol met mensen. Niet alleen uit Foxhol, maar ook uit de wijde omgeving. Onder hen ook een afvaardiging van Stichting CS Riders die, op eigen initiatief, met hun motoren en bikes een erehaag vormden langs het trottoir. De leden van deze motorclub zetten zich in voor het geluk van kinderen en vervullen wensen van kinderen die ziek zijn of in hun laatste levensfase verkeren om hen zo nog een aangename dag te bezorgen.

Stilte was er op het moment dat de roze lijkwagen voorbij reed, voorafgegaan door gedragen grote witte ballonnen met daarop roze hartjes.

De 5-jarige Noa kwam zoals vorige week gemeld om het leven bij een explosie op een boot in Kropswolde. Zij was één van de zes opvarenden van het plezierjachtje waarop woensdagmiddag 4 augustus de explosie plaatsvond, voor de wal bij camping Meerwijck. Vier van de zes opvarenden raakten ernstig gewond. Noa overleed de dag daarop. Zij werd na de explosie in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie is nog bezig met het onderzoek naar de oorzaak van de explosie.

Via De Regiokrant