Infobord over Tweede Wereldoorlog in Molenrij

MOLENRIJ – In Molenrij is een nieuw informatiebord geplaatst over de geschiedenis van het gebied. Het meest recente bord gaat over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Molenrij had een aantal jaren geleden informatieborden geplaatst over de historie van het dorp en directe omgeving. Een belangrijk stuk geschiedenis ontbrak nog: het na een beschieting boven de Dollard neerstorten van een geallieerde Boeiing, met Wesley Brinkley als eerste piloot. Het vliegtuig kwam neer vlak achter de molen, die in 1955 is afgebrand.. Zeven van de tien bemanningsleden kwamen om het leven.

Dorpsbudget 

Chris Timmer had onderzoek gedaan naar dit incident en in het kader van 75 jaar bevrijding is er een uitgave gemaakt over het oorlogsverleden van Kloosterburen en omgeving. Uiteraard is ook het verhaal van het neergestorte vliegtuig daarin opgenomen. Dorpsbelangen Rieg wilde graag een bord met deze informatie toevoegen aan de borden die er al in het dorp stonden. Met een bijdrage uit de subsidiepot Dorpsbudget van de gemeente Het Hogeland kon het bord worden gerealiseerd. Door de coronapandemie had er geen officiële onthulling plaatsgevonden.

Via De Ommelander