Inleveractie messen officieel van start in gemeente Eemsdelta

APPINGEDAM – Burgemeester Gerard Beukema had maandag samen met leerlingen van de George Martens School op het sportpark in Appingedam het startsein gegeven voor de landelijke actie ‘Drop je knife en doe wat met je life’. 

Deze week kunnen steekwapens worden ingeleverd bij diverse politiebureaus en mobiele inleverlocaties. De campagne is gericht op het tegengaan van het messenbezit onder jongeren en jong-volwassenen. Tijdens deze week kunnen messen en andere wapens ingeleverd worden. Men hoeft zichzelf niet bekend te maken en krijgt er geen straf voor.
Gerard Beukema verrichtte de aftrap van de campagne bij het jongerencentrum op het sportpark BGM Welleman in Appingedam met een aantal klassen van de George Martens School uit Appingedam. Ook de jongerenwerkers en politie waren daarbij aanwezig.

Politiebureaus Delfzijl en Loppersum

In de Week van de Veiligheid kunnen messen, balletjespistolen en wapens waarmee je kunt slaan onder andere ingeleverd worden op de politiebureaus in Delfzijl en Loppersum. Daar stonden inlevertonnen. Daarnaast rijdt een mobiele inleverlocatie langs de plekken waar veel jongeren samenkomen. Alle inleverlocaties stonden op de website van ´Drop je knife´. De scholen hebben ouders geïnformeerd over de campagne en besteden er tijdens de lessen aandacht aan. De jongerenwerkers hebben flyers uitgedeeld aan jongeren met informatie over de inleveractie.

Het gebruik van messen als steekwapen is de laatste jaren onder jongeren enorm gestegen. Dat had in meerdere gevallen tot dodelijke slachtoffers geleid. De actie is bedoeld om daar een halt aan toe te roepen.

Via De Eemslander