Inloopcafé voor senioren van start in Midden-Groningen

Bij DIG050 in Hoogezand werd vanaf november iedere woensdag een inloopcafé voor senioren georganiseerd.

Bij DIG050 in Hoogezand werd vanaf november iedere woensdag een inloopcafé voor senioren georganiseerd.

HOOGEZAND – Samen koken, een spelletje doen, een goed gesprek voeren of de dagelijkse actualiteit bespreken: het kon binnenkort allemaal in het Inloopcafé Midden-Groningen. 

Het Inloopcafé is een initiatief van Kwartier Zorg & Welzijn en DIG050. ,,Ons doel is wat te doen aan de eenzaamheid onder senioren”, vertellen Taco van de Kooij van DIG050 en Niels Kalk en Thessa Weisbeek, welzijnscoaches van Kwartier Zorg & Welzijn. ,,Het werd een laagdrempelig inloopcafé voor iedereen die even uit de dagelijkse sleur wil en even een praatje wil maken. Iedereen is welkom.’’

De initiatiefnemers hopen dat het Inloopcafé aanslaat in Midden-Groningen. ,,Dit organiseren we wekelijks in Hoogezand en we kijken daar een beetje hoe het gaat. We sluiten niet uit dat het dan ook in andere plaatsen kon starten. Eenzaamheid is niet aan grenzen gebonden. Het komt overal voor en is zeer hardnekkig. We hopen dat dit een beetje helpt. Het café is elke woensdag open van 16.00 tot 18.00 uur bij DIG050 aan de Hoofdstraat 50 in Hoogezand. De start is op woensdag 3 november. We maken dan een pan groentesoep, serveren er brood bij en hopen op een hoge opkomst.”

Via De Regiokrant