Inschrijving gestart voor de Provinciale Vrijwilligersprijs

REGIO – De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is op 1 september van start gegaan. De provincie Groningen waardeert het vrijwilligerswerk dit jaar voor de 21e keer met meerdere prijzen van 3000 euro. Een vrijwilligersorganisatie of -initiatief aanmelden kon tot 1 oktober via www.provinciegroningen.nl/vrijwilligersprijs.

De prijzen in de categorieën zorg, leefbaarheid, jeugd, sport en cultuur zijn bedoeld voor organisaties en initiatieven die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Bijvoorbeeld organisaties en initiatieven die het dorp of de wijk mooier en beter maken, maatschappelijk betrokken sportverenigingen, actieve jongerenorganisaties, de onmisbare zorgvrijwilligers of aansprekende culturele organisaties. De provincie uit haar waardering en ondersteunt met de prijzen het vrijwilligerswerk en laat zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: ,,Door de belangeloze inzet ontmoeten vrijwilligers vaak andere mensen. Hierdoor ontstonden contacten met personen en medevrijwilligers die anders misschien niet hadden plaatsgevonden. Deze netwerken zijn enorm belangrijk voor de inwoners van onze provincie. Met de jaarlijkse Provinciale Vrijwilligersprijzen waarderen wij de geweldige inzet van vrijwilligersorganisaties of -initiatieven. Wie verdient volgens jou extra aandacht? Laat het vóór 1 oktober weten via www.provinciegroningen.nl. De winnaars ontvangen een prijs van 3000 euro.

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs sluit op 1 oktober. Daarna selecteert een onafhankelijke jury per categorie twee genomineerden die op de website van de provincie Groningen worden gepresenteerd. Groningers kunnen de jury helpen door te stemmen op de genomineerden, van 15 tot en met 31 oktober. De uitreiking van de prijzen is op dinsdag 7 december tijdens de Nationale Vrijwilligersdag.

Via De Regiokrant