Jaarmarkt en kermis gaan door in Loppersum

LOPPERSUM – Sinds 1898 tot op heden is er traditiegetrouw in de derde week van september jaarmarkt en kermis in Loppersum. De jaarmarkt zal woensdag worden gehouden  van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Dit jaar zal tijdens deze markt rekening gehouden worden met het feit dat er nog steeds corona is. Op de markt zullen dan ook tonnen stonden opgesteld met daarop de looprichting en de richtlijnen, en dat men rechts moet houden. Op de ton staat handgel voor algemeen gebruik. Blijf bij klachten thuis en houd de 1.5 meter afstand tot andere mensen, aldus de organisatie.

De jaarmarkt zal plaats vinden in het centrum van Loppersum, in de Hogestraat, Lagestraat en de Burgemeester van de Munnikstraat. Op de warenmarkt stonden marktlieden uit de omgeving maar er zijn marktlieden uit de lande tot aan Zwolle toe. Dit jaar is de Markt voor de 123e keer.

Voor de leden van de Loppersumer Jaarmarkt 

De leden van de Loppersumer Jaarmarkt kunnen naar de marktkraam komen. Deze staat nabij de Lopster Kroon. Voor de kinderen van de leden van De Loppersumer Jaarmarkt ligt een vrijkaartje klaar voor de zweefmolen of draaimolen en er kon gebruikt geworden gemaakt van de tegoedbon voor een gratis oliebol of suikerspin, De leden krijgen een euro korting op een zak oliebollen bij de oliebollenkraam op het Marktplein. Iedereen kon lid worden op de markt voor vijf euro.
Ook de ouderen in Wiemersheerd worden niet vergeten en zullen getrakteerd worden op oliebollen. Zonder De Loppersumer Jaarmarkt is er geen markt en kermis, bovendien levert het lidmaatschap voldoende voordeel op.

Kermis Vierdaagse

De kermis is van woensdag tot en met zaterdag. De kermis zal worden gehouden op het Marktplein. Ook hier gelden de regels met betrekking tot het coronavirus. Ook bij het betreden van de kermis is er een looprichting en zijn alle attracties ruim opgesteld.
Tevens staat er bij de ingang handgel en dient de regel 1.50 meter gehanteerd worden, Het bestuur is blij dat er een leuk assortiment kon worden geboden op de kermis .De kermis werd georganiseerd met de familie Zwaagstra uit Eppenhuizen. Dit is al jaren het geval. De oliebollenkraam en zweefmolen zullen ook dit jaar niet ontbreken. Op donderdag is er traditiegetrouw weer de Eurodag.

Kaarten om een half varken op vrijdag

De traditie bestaat dat er ieder jaar een klaverjasavond is met als prijs een half varken. Ook dit jaar zal dit gebeuren plaats vinden met in achtneming van de coronaregels waarvoor maatregelen zijn genomen om het te organiseren in Ons Dorpshuis in Loppersum. Inschrijven kon vanaf 19.30 uur en de start is om 19.45 uur. Naast de hoofdprijs zijn er nog een paar leuke prijzen te winnen. Het inschrijfgeld bedraagt zes euro per persoon

Verkeersmaatregelen

Tijdens de markt zal de weg vrij moeten zijn, zodat er bij calamiteiten ruimte is voor de brandweer en ambulance. Tijdens de markt op woensdag is de Lagestraat en Hogestraat gestremd, alsmede de Burgemeester van der Munnikstraat ter hoogte van De Luwte. Tijdens de kermis is er ook geen verkeer mogelijk richting Raadhuisstraat omdat op het Marktplein de kermis zal worden gehouden. Op vrijdag zal de weekmarkt van het Marktplein worden verplaatst nabij voor de Albert Heijn waar voorheen het Groene Kruisgebouw had gestonden.

Via De Eemslander