Janneke Jager met Fantoongeluk naar Oosternieland

OOSTERNIELAND – De van oorsprong Noord-Groningse Janneke Jager zal zaterdag 13 november met haar nieuwe muzikale cabaretvoorstelling Fantoomgeluk naar de kerk van Oosternieland komen. De voorstelling start om 20.30 uur. 

In deze voorstelling, ‘met een nostalgisch jaren tachtig-sausje’, vraagt Janneke Jager zich af wat er terecht is gekomen van haar tienerdromen. De wieg van Janneke Jager stond in Zandeweer en ze groeide op in Uithuizen. Twee jaar geleden bracht ze haar voorstelling Femme Façade in een uitverkochte kerk van Oosternieland. Deze keer speelt ze Fantoomgeluk. Onlangs schitterde ze ook al in Noord-Groningen: ze vertolkte de rol van engel in het muziektheaterstuk Haim in de Eemshaven. Jacques d’Ancona schreef daarover: ,,Met haar stralende persoonlijkheid, haar naturel en haar vocale vermogen is zij de ster van de avond.” 

 Vergeten tas met oude cassettebandjes

In Fantoomgeluk struikelt ze over een vergeten tas met oude cassettebandjes en werd ze teruggeslingerd in de tijd. Opeens zit ze weer op haar Noord-Groningse tienerkamertje, te dromen over ‘later’. Een paar dingen worden haar al snel volkomen duidelijk. Zo was vroeger niet alles beter, zoals haar erbarmelijke muzieksmaak én haar dubieuze kapsels. Ook realiseert ze zich dat de meest belabberde songteksten als een virus op je harde schijf blijven zitten, al dan niet fonetisch. Verder beseft ze dat alles behoorlijk anders is uitgepakt dan ze eind jaren tachtig hoopte én kon vermoeden. Maar is dat erg? En kon het nog anders?

Kaarten

Twijfelend tussen weemoed en schaamte maakt Jager een verrassende balans op aan de hand van die ene grote vraag: Wat als? Kaarten (17,50 euro) kunnen worden gereserveerd door een mailtje te sturen naar oosternieland@outlook.com.

Via De Ommelander