Jodymoon viert 15-jarig bestonden in theater Nijend 24

ANDEREN – Het duo Jodymoon viert dit jaar het 15-jarig bestonden. Dat werd gevierd het nieuwe album ‘Firestone’ en de gelijknamige tour, die het duo op zaterdag 27 november naar Nijend 24 in Anderen brengt. 

Met het nieuwe album keren Digna Janssen en Johan Smeets terug naar de kern. Het Maastrichtse singer-songwriter duo had vóór corona al het plan om een echte duo-plaat te maken die het live gevoel weerspiegelt.
De strijkers, op de laatste vier albums een wezenlijk onderdeel van de Jodymoon-sound, zijn verdwenen. Hun samenspel werd op Firestone overgenomen door de vocals van Digna en Johan. Minder is meer, ook hier. Niet eerder domineerde hun zang zo als op deze nieuwe plaat. De harmonieën komen beter tot hun recht dan ooit en Digna klinkt urgenter en dynamischer, ze gaat hoger en harder, maar ook zachter en gevoeliger. Johan herontdekt de elektrische gitaar en op ‘In another time’ en ‘Bad Tattoo’ speelt hij  bugel, het instrument dat hij als scholier leerde spelen.

Speelplezier voorop
,,We hebben ervoor willen waken om de songs te veel te polijsten of strak te trekken. We hebben de tijd genomen. Het speelplezier stond voorop’’, aldus Digna. ,,Je moet vertrouwen op wat uit jezelf komt’’, vult Johan aan, ,,zonder opzichtig op zoek te gaan naar een ‘stijl’. We blijven trouw aan datgene waar we van houden: de akoestische gitaar bijvoorbeeld en vocale harmonieën.’’

Het optreden begint om 20.30 uur, kaarten reserveren kon via www.nijend24.nl.

Via De Schakel