Jongeren creatief aan de slag bij De Click Uithuizen

UITHUIZEN – In jongerencentrum Express in Uithuizen start donderdag De Click Uithuizen. Het gaat om een serie creatieve workshops voor jongeren vanaf twaalf jaar. 

DeClick is een plek waar jongeren werken aan hun creatieve vaardigheden. Ze inspireren elkaar en zorgen met eigen idee├źn voor leuke uitdagende activiteiten. Het kon gaan om dansen, vormgeven, graffiti, muziek maken, skaten, filmen, fotografie, freestyle voetbal enzovoort. Alles wat creatief is en waar jongeren mee bezig zijn, is mogelijk.

Met hulp van professionals gaan ze aan de slag. Bij deze eerste sessie zullen onder anderen Mart Hento, producer voor artiesten zoals Boef en Kraantje Pappie, en theatermaker Anne Corporaal de groep begeleiden. Deze eerste werkplaats  duurt van 16.00 tot 18.00 uur.

Jongeren kunnen zich donderdag ook aanmelden voor het vervolg van DeClick in Uithuizen. Er worden teams gevormd, die aan de slag gaan om in ongeveer acht werkplaatsdagen naar een presentatie toe te werken. Dat kon een een film zijn, een videoclip, een liveshow met muziek, of wat er maar bedacht werd. Dat bepaalt de groep jongeren zelf. 

Deelname aan de DeClick is gratis. Aanmelden voor de eerste bijeenkomst op 1 juli is niet verplicht. Aanmelden voor het vervolg kon ter plekke, maar is ook mogelijk via www.declick.nl.

DeClick is een project van De Rijdende Popschool en werkt in de gemeente Het Hogeland samen met jongerenwerkers van Mensenwerk Hogeland en meerdere jeugdsozen. Het project werd gesubsidieerd door onder andere het Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSB Fonds, de Provincie Groningen en gemeente Het Hogeland.

Via De Ommelander

Reizen Laos