Jos Pieters winnaar van 47e editie Nimrod in Gieten

GIETEN – De 47e editie van de Nimrod in Gieten is maandag gewonnen door Jos Pieters. De Nimrod 2021 trok ruim 2000 bezoekers uit het hele land naar Drenthe. 

De Nimrod is de jaarlijkse topwedstrijd voor jachthonden, waarbij maximaal achttien deelnemers met hun voorjager drie proeven moeten doorlopen. Tijdens de proeven op de terreinen rondom de boswachterij Gieten was het aan de zeventien jachthonden en hun voorjagers (degene die met de hond actief is in het jachtveld) om alle negen apporten binnen proberen te brengen. De proeven waren zeer afwisselend opgebouwd en over de hele dag bleek iedere proef zijn eigen uitdagingen te presenteren, waarbij iedere voorjager zijn hond anders aanstuurde.

De weersomstandigheden waren goed: het was niet te warm en dat is vooral prettig voor de honden. Op een enkele bui na kon het eigenlijk niet beter gaan. Opvallend was ook dat veel lokale mensen een bezoek brachten aan de Nimrod. Er bleken veel mensen uit de directe omgeving van de proeven nieuwgierig geworden naar aanleiding van de aankondigingen.

Onmisbaar voor de jacht
Goede jachthonden zijn onmisbaar voor een weidelijke jacht in Nederland. Belangrijk is dat alle geschoten wild binnen werd gebracht. Om die reden organiseert de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging jachthondenproeven door heel Nederland. De jachthondenproeven worden onder auspiciƫn van de Commissie Jachthondenproeven (CJP) van ORWEJA gevoerd.

Via De Schakel