Jubileumboek Culturele Commissie Adorp, Sauwerd en Wetsinge voor CdK René Paas

ADORP – In dorpshuis Artharpe in Adorp werd zaterdag 4 september het jubileumboek van de Culturele Commissie Adorp, Sauwerd en Wetsinge gepresenteerd. Het boek werd in ontvangst genomen door CdK René Paas.

Sinds de start in 1991 zijn er meer dan 110 exposities georganiseerd met werk van ruim 230 kunstenaars. Er zijn meer dan 190 concerten en jamsessies geweest eb 20 films, excursies, kinderactiviteiten en educatieprojecten.

Artiesten, kunstenaars en verhalen van medewerkers 

Om deze verjaardag luister bij te zetten, had de Culturele Commissie een jubileumboek samengesteld met een overzicht van wat er in al die jaren aan kunst en cultuur is langsgekomen. Het boek bestaat uit een selectie van artiesten, kunstenaars, hun werk, interviews, verhalen van medewerkers en bestuursleden.  Op zaterdag 4 september zal de Commissaris van de Koning, René Paas, het eerste exemplaar van het jubileumboek in ontvangst nemen. Dat gebeurt in aanwezigheid van het bestuur en de vrijwilligers van de Culturele Commissie Adorp, Sauwerd en Wetsinge en een groot gedeelte van de artiesten en de kunstenaars die aan het boek hebben meegewerkt. Ook zij zullen een exemplaar overhandigd krijgen. 

 In tweeën gesplitst

In verband met de coronapandemie en dus een beperking van het aantal aanwezigen werd de feestelijke bijeenkomst rond de presentatie van het boek in tweeën gesplitst. De bijeenkomst met de CdK start om 13.00 uur. Vanaf 15.00 uur zullen de vrienden, oud-bestuursleden en voormalige vrijwilligers van de commissie ontvangen worden. De beide bijeenkomsten worden muzikaal omlijst door José Timmer (zang) en Jasper Blokzijl (piano). Die dag is ook de nieuwe expositie met werk van Annet Hamster en Erik van Ommen voor het eerst geopend. Op 5, 11 en 12 september is die expositie in de kerk weer voor iedereen toegankelijk.

Via De Ommelander