‘Jullie hadden levende standbeelden in een kraam moeten zetten’

Bezoekers van de Zomerfair in Rolde kijken rond bij één van de kramen. (foto Van Oost Media)

Bezoekers van de Zomerfair in Rolde kijken rond bij één van de kramen. (foto Van Oost Media)

ROLDE – De Rolder Activiteiten Stichting kijkt terug op een geslaagde Zomerfair op de Brink in Rolde. Ook de autorally was wederom een groot succes.

Door de nog altijd geldende coronamaatregelen zag de Rolder Activiteiten Stichting zich genoodzaakt een streep te zetten door Beeldschoon Rolde. Volgens de RAS kon het jaarlijkse evenement met levende standbeelden niet op een acceptabele manier georganiseerd worden. In plaats daarvan stampte de RAS in allerijl een Zomerfair uit de grond: het organiseren van een markt kon wél zonder al te veel beperkingen. ,,Ik sprak zondag op de fair iemand die zei dat we de levende standbeelden in een kraam hadden moeten zetten”, lacht RAS-voorzitter Gezinus Jansen, zich nog altijd verwonderend over de kromme coronaregels.

Ondanks de korte voorbereidingstijd zegt Jansen enorm tevreden te zijn over de Zomerfair, die zo’n veertig standhouders naar de Brink in Rolde lokte. ,,Vanaf elf uur was het druk. De kooplui waren ook erg tevreden. Ik heb me vooral verwonderd over het feit dat iedereen zich zo goed aan de aangegeven looprichting hield. Ik ben de afgelopen tijd ook regelmatig op andere markten geweest en daar liepen mensen vaak kriskras door elkaar heen.”

De autorally die de RAS eerder dit jaar al eens op het programma had gezet ging zondag in reprise. Aan de rally, die de deelnemers langs vrijwel alle plaatsen in de gemeente Aa en Hunze voerde, namen twintig teams deel. Onderweg dienden zij op verschillende plekken letters te verzamelen, die samen een woord vormden. Gezinus Jansen: ,,We zijn op het idee van een autorally gekomen omdat er anders vrijwel niets georganiseerd kon worden. Maar de rally is zo’n succes dat we deze volgend jaar weer op de agenda gaan zetten.”

De Rolder Activiteiten Stichting richt zich nu op de organisatie van de Rolder Fair, het Oktoberfest en het Country Music Festival, die – ijs en weder dienende – in de eerste week van november plaatsvinden in Rolde.

Via De Schakel