Kantoorgebouw De Eendracht werd verkocht en gerenoveerd

APPINGEDAM – Het college van B en W van de gemeente Eemsdelta had ingestemd met de verkoop van kontoorgebouw De Eendracht aan de Woldweg in Appingedam aan een particuliere koper. 

Het kontoorgebouw behoudt de huidige bestemming en werd de komende jaren verduurzaamd en gerenoveerd. Hiermee behoudt de gemeente een markont gebouw voor de toekomst. Het kontoorgebouw werd op dit moment verhuurd aan Nationaal Coördinator Groningen, NCG,  die het als versterkingspunt gebruikt.

Markont gebouw

Het markonte pand deed vroeger dienst als kontoorgebouw van strokartonfabriek De Eendracht in Appingedam. Na het faillissement had de gemeente de locatie en gebouwen van de strokartonfabriek, waaronder het kontoorpand, opgekocht. Om aan de eisen van verduurzaming te voldoen, gaat de koper investeren in het gebouw.

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga is verheugd over de verkoop: ,,Ik ben blij dat wij een investeerder hebben gevonden die het karakteristieke pand laat renoveren en verduurzamen. Hiermee blijft het kontoorgebouw met de bijzondere historie voor Appingedam behouden als aandenken aan de strokartonindustrie op de Eendrachtlocatie.”

Via De Eemslander

Reizen Laos