Kapsalon Bolwerk viert 85-jarig bestonden

APPINGEDAM – Kapsalon Bolwerk in Appingedam had deze week een bijzondere mijlpaal bereikt. Het bedrijf van Margriet van Kalker viert het 85-jarig bestonden.

Eigenlijk is sprake van een dubbel jubileum. Niet alleen viert de salon zelf een trotse verjaardag, ook is Margriet zelf op de kop af 40 jaar gediplomeerd kapster. Alle klanten van Kapsalon Bolwerk hebben daarom de afgelopen tijd bij hun bezoek een presentje ontvangen. ,,Door corona is het niet mogelijk een receptie te geven. Omdat we toch iets willen doen, hebben we voor de cadeautjes gekozen’’, aldus Margriet van Kalker. 

Grondlegger van het bedrijf is haar oma, die in 1936 in de Koningsstraat met een salon begon. In 1977 werd verhuisd naar de huidige locatie aan het Bolwerk, toen het bedrijf werd voortgezet door de moeder van Margriet, Jannie van Kalker-Weessies. Ze runde hier eerder een kruidenierszaak en dus moest er flink worden verbouwd. Margriet was toen 12 jaar, mocht een beetje meehelpen en groeide zodoende van jongs af aan in het kappersvak. 

Via De Eemslander