Kavels nieuwbouwplan Drevenhof in Hoogezand binnenkort in de verkoop

HOOGEZAND – In het woongebied De Dreven in Hoogezand zijn vergevorderde plannen voor de bouw van twaalf levensloopbestendige woningen; op de groenstrook aan de Acacialaan, tegen het Drevenbos aan. Hier rust al een groot aantal jaren een bouwbestemming op. Het initiatief voor deze plannen is genomen door een groep particulieren verenigd in CPO Drevenhof. CPO staat voor collectief particulier opdrachtgeverschap.

Gebouwd worden twaalf onder architectuur ontworpen geschakelde patiobungalows van één bouwlaag in drie blokken van twee woningen en twee blokken van drie woningen. Het woongedeelte is naar buiten gericht, met uitzicht op veel groen. Het binnenterrein is bedoeld voor gezamenlijke activiteiten, recreëren en parkeren met doorkijkjes tussen de woonblokken waardoor het omringende groen de wijk ingetrokken werd.

In het ontwerp werd gebruik gemaakt van hoogwaardige natuurlijke materialen met veel aandacht voor duurzaamheid en energiezuinigheid. Alle woningen krijgen een eigen grondgebonden warmtepomp. De woningen verspringen ten opzichte van elkaar door de vormgeving in twee types, waarvan de ene meer lengtegericht en de andere meer breedtegericht is. Verder hebben alle woningen ommuurde patio’s en bevat het ontwerp drie hoogteniveaus, variërend van 3 tot 4,50 meter.

Met de gemeente Midden-Groningen is overeenstemming bereikt over de verkoop van de grond en het definitieve ontwerp is goedgekeurd door Welstand. CPO Drevenhof had afgelopen week een informatieavond georganiseerd speciaal voor aanwonenden uit De Dreven, waarbij de architect een presentatie had gegeven van het plan.

De start van de bouw staat gepland voor de tweede helft van 2022. Er zijn nog een paar kavels beschikbaar, met een vanafprijs van 350.000 euro. Meer informatie is te vinden op www.drevenhof.blogspot.com. Geïnteresseerden kunnen hun belangstelling kenbaar maken via cpodrevenhof@gmail.com.

Via De Regiokrant