Kees Endeveld tweemaal achtste

LE MANS – Zijspancoureur Kees Endeveld had met bakkenist Hendrik Crome tijdens de seizoenopening van het WK op het circuit van Le Mans twee achtste plaatsen behaald. 

,,Mijn rondetijden waren zowel in de training, als in de twee races aanmerkelijk beter dan twee jaar geleden toen we hier voor het laatst reden. Maar ik had erop gerekend dat ik daarmee toch hoger zou eindigen”, aldus Endeveld zaterdag na de laatste van de twee races op Le Mans. ,,Ik had gehoopt tijdens de trainingen bij de beste vijf te zitten, maar het werd de achtste startplek. Dat viel wat tegen, maar de kloof met de mannen voor mij is lang niet meer zo groot dan in het seizoen 2019”, blikt Endeveld terug op de kwalificaties.

In de races kon hij de top lange tijd volgen, maar moest uiteindelijk toch terrein prijsgeven. De eerste race werd winnend afgesloten door de Brits/Franse combinatie Reeves/Rousseau en zaterdag werd race twee door de combinatie Schlosser/Fries uit Duitsland gewonnen.

Bennie Streuer kwam niet aan de start. De andere coureur uit Grolloo revalideert na een ernstig ongeval tijdens een testrace in Duitsland. Zijn bakkeniste, die bij het ongeval met de schrik kwam, kwam wel in actie. De Française Emmanuelle Clement werd met Todd Ellis derde en tweede. Ook de voormalig bakkeniste van Streuer, zijn ex-vriendin Ilse de Haas, haalde het podium. Zij vomde op het laatst moment een gelegenheidsduo met vijfvoudig wereldkampioen Pekka Paivarinta. De Haas, als toeschouwer in Frankrijk aanwezig, verving de vaste passagier van de Fin, Kim Friman. Hij brak tijdens de derde vrije training z’n voet. Zaterdag werd het gelegenheidsduo derde en een dag eerder vierde.

De eerstvolgende twee WK-wedstrijden zijn op 26 en 27 juni op de Pannoniaring in Hongarije.

Via De Schakel

Reizen Laos