Keramisch Museum Goedewaagen zoekt nieuwe medewerkers

NIEUW-BUINEN –  Het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen is op zoek naar meerdere nieuwe museummedewerkers. 

Dat is vanwege een verbouwingsuitbreiding direct na de zomervakontie, maar ook wegens enkele ziektegevallen in het bestondende museumteam. Zo zoeken we dringend een all-round technicus voor tentoonstellingsbouw en mensen voor elektronica, timmer- en schilderwerk’’, aldus coördinator Friggo Visser. Voor de museumbalie en de geplande eigen museumwinkel wil het museum dagelijks gaan werken met twee medewerkers. De museumbalie en museumwinkel met de eigen boekhandel en keramiekedities werd in het kader van de voorgenomen verbouwing verplaatst naar een ander deel van het voorgebouw aan de Glaslaan.

Verder is het de bedoeling dat, zolang het in verband met de verscherpte ARBO-regels niet mogelijk is om de ver van het museum zelf verwijderde schilderzaal van de aardewerkfabriek Royal Goedewaagen te bezoeken, op een vast moment op de dag een plateelschilderdemonstratie aan te bieden. Visser hoopt dat oud-personeelsleden van de fabriek, maar ook artistiek aangelegde inwoners in de regio zich willen aanmelden. ,,Uiteraard werd er een scholingsprogramma aangeboden.’’ Voor het door COVID-19 stilgelegde onderwijsprogramma waarbij klassen van een basisschool zelf miniaturen konden komen schilderen, zijn ook begeleiders nodig. Tot slot zoekt het museum rondleiders voor speciale, thematische museumlessen. ,,Oud-onderwijskrachten, bij voorkeur geboren vertellers’’, zegt Visser, ,,zijn gewenst om bij topstukken in de inmiddels sinds 2015 verdrievoudigde museumcollectie een verhaal te vertellen.’’

Stichting Keramisch Museum Goedewaagen mag vanwege haar unieke collectie bezoekers uit binnen- en buitenland trekken, het museum krijgt geen exploitatiesubsidie. Het werk is daarom vrijwillig. De nieuwe medewerkers zijn maximaal één dagdeel in de week beschikbaar. Keramiekliefhebbers kunnen zich melden via mail@keramischmuseumgoedewaagen.nl.

Via De Nieuwsbode